Gregori Royo llegint el seu text a Oliva
N’arribaren
a ser cinc. Totes dones soles, de mitjana edat, sorpreses a sa casa.
El fill de sa mare les escanyava, les despullava, les dipositava
damunt del llit i les plantificava un figatell, amb perdó, en la
figa. Aquesta associació lingüístico-freudiana no passà
desapercebuda a la meua companya en la investigació dels crims. Des
d’un primer moment li va quedar clar que ens trobàvem davant d’un
malalt amb un trastorn de tipus sexual, tot i que el forense
certifica que no les havia violades. Això no acotava la recerca, més
aviat al contrari, vés a saber quants del que passen per normals
tenen, tenim, alguna tara.
Les
anàlisis dels figatells, crus, acabats de fer, desvetllaren que eren
de factura casera, ja que, a banda del julivert, el pebre, i el clau,
tenien un ingredient que cap carnisseria coneguda usava, el pinyons.
El fet que totes les víctimes foren de pobles de la comarca, cap
d’elles en la seua capital, ens féu concloure hi vivia i que, a
més, feia vistes rutinàries als pobles. Investigàrem repartidors,
comercials, conductors d’autobusos, corredors de taronja. Res. Fins
que la meua companya, sempre la meua companya, descobrí que totes
les mortes tenien a sa casa fruita fresca. El fill de sa mare n’era
venedor ambulant al mercat setmanal. Es guanyava la confiança de les
dones i s’oferia a porta-les les pomes a casa.
Fou
però més tard, admetent ell els fets i la mare, atabalada,
confessant la dèria del fill pels figatells, única carn que menjava
aquell vegetarià estricte, quan la meua companya establí com a
causa un complex d’Èdip malaltís, uf, una altra volta. “encara
així –pensava en veu alta amb la cigarreta potscoitum- no sé què
és primer i fonamental, la pulsió per matar o la motivació
concreta per fer-ho”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada